Utmärkta materialval till dina Arbetskläder vården och Arbetskläder restaurang. Se beskrivning nedan av de olika valen!

Bomullsfibern och varför vi tycker så bra om den! 

Vi använder oss främst av 100% bomullstyg när vi tillverkar dina arbetskläder. Känslan att bära ett bomullsplagg är att det är skönt att ha på sig och är behagligt mot huden, samtidigt som det också är ett mycket slitstarkt material. När det gäller de släta bomullstygerna så är oftast plagget finast efter kort strykning, men är också fina efter att skaka ut, sträckas och hängtork. Väljer man däremot en Bäck och Bölja-kvalitet, som också är 100% bomull, så behöver plagget inte strykas,

Bomullsfiberns egenskap är att det just är mycket stark och det på grund av sin spiralbyggda form. Fibern är också ihålig och det gör har den god förmåga att ta upp fuktighet och leda bort kroppsvärme. Ett bomullsplagg är därför luftigt och svalt och lämpligt att bära vid tillfällen när det kan bli varmt, utan för den skull vara ett kallt plagg. .

De bomullstyger som vi använder oss av till våra plagg är främst vävda i Brasilien, men vi har även tyger från England, Holland, Frankrike och Italien.

Våra leverantörer använder sig av dubbeltvinnad ringspunnen bomullsfiber. Tillverkningssättet ger ett mycket mer hållbart och slitstarkt tyg än den billiga ”open-end”-spunna kvaliteten. Billiga tyger är ofta spunna med just open-end-metoden och dessa slits oftast fort ut och tappar sin form. Bra exempel på detta är billiga lakan eller t-shirts, som efter kort användning får hål i väven.

Själva bomullsplantorna växer bara i torra varma klimat därför har den aldrig kunnat odlas i vårt land. Bomullsfibern, som våra leverantörer använder sig av är främst från Sydamerika eller Asien. Våra tyger är antingen gots-med-gots GOTS-certifierade eller okotexÖKO-tex certifierade eller motsvarande. Läs mer på länkarna här:

www.global-standard.org

www.oeko-tex.com

 

Andra kvaliteter som är utmärkta tygval till arbetskläder!

Efter mer frekvent efterfrågan från våra kunder har vi nu ett bredare urval av blandmaterialtyger av mycket hög kvalitet. Blandmaterial, som är vårt samlingsnamn för de kvaliteterna, har oftast bomull i grunden och är sen kombinerat med polyester, i oftast 50/50-blandningar. Polyester-kvaliteterna är ett av de vanligaste materialen till kläder efter bomullen. Polyester är inte ett naturligt material utan tillverkas av fossila ämnen såsom olja och har egenskap att inte dra till sig fukt. Därför kan ibland polyesterkläder upplevas varma och instängda. Blandningen med bomullen är absolut nödvändig för att få fram ett behagligt tyg. Tygerna är perfekta val till arbetskläder vården respektive arbetskläder restaurang då de är mycket slitstarka, färgäkta och håller mycket hög kvalitet. För tvätt rekommenderas upp till 85 grader. Tygerna kräver ingen strykning på grund av fiberns raka form som inte blir påverkad av tvätt.