Att tänka på vid tvätt av dina arbetskläder!

 

Här ger vi dig dina bästa råd inför tvätten! Följer du detta har du en hållbarhet på många år med dina nya vårdkläder eller restaurangkläder. Vi får en del förfrågningar om huruvida våra arbetskläder tål att torktumlas. Jo, de tål att torktumlas men man bör torktumla kort tid så att plagget fortfarande är fuktigt när det tas ut. Plagget  skakas ut ordentligt och hänges på galge.

Att torktumla knustorrt är inte att rekommendera, dels slits det mycket på plaggets fibrer och hållbarheten kortas ned samt att plagget blir väldigt skrynkligt oavsett kvalitet.

Notera också att det är när man låter kläderna ligga kvar i tvättmaskinen eller tumlaren som det finns risk för tvättveck. Tvättveck går aldrig bort

      

60 Kläderna är tillverkade med hänsyn tagen till krymp. De behöver alltid tvättas först för att hitta sin form.

60 Vi rekommenderar 60 graders tvätt.

60Förbehandla fläckar för bättre resultat.

60Packa inte maskinen för hårt, då blir tvätten inte ren och det är risk för tvättränder.

60Välj rätt tvättmedel till det du tvättar,t ex använd aldrig tvättmedel med blekmedel till kulörtvätt.      Blekmedel är en belastning för miljön, så använd det sparsamt och enbart till vittvätt.

60OBS: Låt aldrig plagg ligga kvar i maskinen efter tvätt, då är det risk för rynkor och tvättränder som aldrig går bort.

60Bomullsplagg mår bäst av att skakas och sträckas i vått tillstånd och sedan hängtorkas.

60Sköljmedel innehåller ämnen som är svåra att bryta ner för naturen.