MATERIALVAL TILL ARBETSKLÄDER VÅRDEN OCH ARBETSKLÄDER RESTAURANG

Vi kan stolt säga att våra svensktillverkade arbetskläder uppsydda i nedan kvaliteter är de mest hållbara arbetsplaggen som säljs i Sverige!

1. Oxford 100% bomull Ökotex-certifierad

Detta tyg har ett naturligt avslappnat intryck och passar utmärkt till arbetskläder dam och arbetskläder herr. Det passar lika bra till en tunika eller en skjorta. Dess något robusta men ändå väldigt smidiga karaktär borgar för lång hållbarhet samtidigt som tyget får en skönt patinerad känsla ju mer man använder och tvättar sitt plagg. Vi har arbetat med detta tyg i över 20 år, har har med andra ord lång erfarenhet av kvaliteten. Vi kan stolt säga att våra svensktillverkade arbetskläder uppsydda i denna kvalitet är de mest hållbara plaggen som säljs i Sverige!

Tyget är alltid vävt med en vit tråd i varpen och färgat inslag. Därför får oxfordtyget sin speciella karaktär av en ljus och fräsch färgton. Oxfordtygerna upplever man därför aldrig starka i sin ton. Vi rekommenderar 60 graders tvätt. Tyget är finast med lätt strykning efter tvätt. Vi har ett 10-tal olika oxfordtyger att välja mellan.

1.1 Röd
TygRed

1.2 Rosa
oxfrosa

1.3 Lila
ofxlila

1.5 Grå
oxfgrå

1.6 Silver
oxfsilver

1.7 Lime
ofxlime

1.8 Ljusgrön
ofxljusgrön

1.9 Havsgrön
ofxhavsgrön

1.10 Ljusblå
oxfljusbla

1.11 Marin
ofxmarin

1.12 Sand
ofxsand

1.13 Blå med smal vit rand
oxfblavitrand

1.14 Marin/vit smalrandig
oxfmarinvitrand

1.15 Ljusblå/vit smalrandig
oxfljusblavitrand

1.16 Ljusrosa/vit smalrandig
oxfrosavitrand

1.17 Gul/vit smalrandig
oxfgulvitrand

1.19 Ljusblå/vit bredrandig
oxfljusblavitbredrand

2. Galles Lycra / Fabrex

Denna kategori hör till ett av våra mest valda tygsegment och det har samma fina ringspunna bomull som finns i Oxforden! Det är vävt tillsammans med 2 % lycra, vilket gör att kvaliteten är lite stretchig som i isin tur ökar komforten. Hela tyget är infärgat så här får man tag på de härligt klatschiga färgerna. Tyget är vävt med en finare tråd än oxforden vilket också gör att kvaliteten blir slätare, tätare upplevs aning tunnare. Ett snyggt skjort- eller tunikatyg som passar utmärkt till arbetkläder vården och arbetkläder restaurang. Vi rekommenderar 60 graders tvätt med kulörtvättmedel. Tyget är finast med lätt strykning efter tvätt. Även här har vi ett 10-tal olika nyanser att välja mellan.

2.1 Korall
galkorall

2.2 Cerise
galcerise

2.3 Ljuslila
galljuslila

2.4 Mörklila
galmorklila

 

2.5 Vit
galmorklila

2.6 Grön
galgron

2.7 Havsgrön
galhavsgron

2.8 Turkos
galturkos

2.9 Ljusblå
galljusbla

2.10 Mellanblå mörk
galmellanblamork

2.11 Marin
galmarin

2.12 Svart
galsvart


2.13 Lime

galsvart

3. Bäck och Bölja

Detta tyg är vävt med en förkrympt tråd och en icke förkrympt tråd. Den ena sitter i varpen och den andra används till inslag. Tyget ser slätt ut i vävstolen men när det sedan tvättas så ”bubblar” sig tyget. Det är just detta som är karakteristiskt för ett BäckochBöljatyg. Det är ett tyg som alltid är skönt att bära och är luftigt, dvs det ligger inte an mot kroppen. Vi rekommenderar 60 graders tvätt. Man behöver inte stryka, då tanken är att tyget ska vara bubbligt. Vi har många fina färgställningar i detta tyg, oftast med inslag av vitt, och det är med glädje vi producerar svensktillverkade arbetsplagg i detta tyg.

3.1 Rödvit/rutig
bbrodvitrutig

3.2 Rosa/vit rutig
bbljusrosavitrutig

3.4 Grön/vit rutig
bbgronvitrutig

3.6 Ljusblå/vit rutig
bbljusblavitrutig

3.7 Marin/vit rutig
bbmarinvitrutig

3.9 Rosa/vit randig
bbljusrosavitrandig

3.10 Denim randig
bbdenimrandig

3.11 Marin/vit randig
bbmarinvitrandig

3.12 Ljusgrön/vit randig
bbgronvit

4. Antik-tyg

Detta tyg kommer ifrån ett väveri i Bangkok, Thailand. Tyget är speciellt framtaget och vävt bara för Plagg och Design! Detta pga. att vi ville ha en lagom tjocklek på tyget som är behaglig till framförallt byxor, läkorrockar och jackor men även om man så önskar till tunika/skjorta. Vi har detta tyg i en framförallt vitt, svart, marint, vinrött, gult och ljusblått. Tyget håller, som även våra övriga tyger, mycket hög kvalitet med ringspunnen bomullsfiber. Vi har kunder som kommer tillbaka efter mer än 10 år och vill köpa nya byxor!! Det kan man kalla kvalitet! Vi rekommenderar 60 graders tvätt. Tyget håller också utmärkt för varmare tvätt än så. Till de mörka tygerna rekommenderas kulörtvättmedel. Tyget är finast med lätt strykning efter tvätt.

4.1 Roströd slät
antikrostrod

4.3 Gulbeige slät
antgulbeigeslat

4.7 Roströd ruta
antikrostrod

4.8 Gul ruta
antikgulruta

4.9 Senapsgul ruta
antiksenapsgul

4.10 Gulbeige ruta
antikgulbeige

4.11 Röd rand
antikrodrand

4.12 Roströd rand
antikrostrodrand

4.13 Gul rand
antikgulrand

4.14 Senapsgul rand
antiksenapsgulrand

4.15 Gulbeige rand
antikgulbeigerand

4.17 Khaki rand
antikkhakirand

5. Mixade tyger i 100% bomull

Dessa högkvalitativa tyger kommer ifrån olika väverier, men främst från vår leverantör i Brasilien.  Här hittar du mönstrade tyger blandat med enfärgat. Tygerna håller, som även våra övriga tyger, mycket hög kvalitet med ringspunnen bomullsfiber. Dessa tyger fungerar också fint att kombinera med andra tyger, för att skapa unika plagg, Så snyggt med en enfärgad skjrota men med en liten subtil detalj som t ex insidan kragståndet i en lätt avvikande nyans. Vi rekommenderar 60 graders tvätt. Till de kulörta tygerna rekommenderas kulörtvättmedel. Tyget är finast med lätt strykning efter tvätt.

 

5.1 Ljusgrå prick vitljusgra_prick_vit

5.2 Cerise prick marincerise_prick_marin

5.3 Marin prick vitmarin_prick_vit

5.5 Ljusrosa prick vitLittledot ljusrosa, prick vit

5.6 Ljusblå prick vitLittledot ljusblå, prick vit

5.7 Chambray lilaChambray_lila

5.8 Chambray ljusblåChambray_ljusblå

5.9 Chambray jeansblåchambray_jeansbla

5.10 Denim jeansblådenim_jeansbla

5.12 Olimpo marinolimpo_marin

5.13 Maquineta vitMaquineta_vit

5.14 Jardin ljusgrå vitjardin_ljusgra_vit

5.15 Jardin marin vitjardin_marin_vit

5.16 Jardin ljusrosa vitjardin_ljusrosa_vit

5.17 Lincoln marinLincoln_marin

5.18 OP-grön BV (Borås Väveri)op_gron-bv

5.19 Chintz orangeChintz_orange

5.20 Chintz rödchintz_rod

5.22 Mood Stretch marinmood_stretch_marin

5.23 BW Bangkok Weaving Eko Vitbangkok_weaving_ekologiskt (2)

5.24 Royal mellanblåroyal_mellanbla

5.25 Royal rödroyal_rod

5.26 Royal armegrönroyal_armegron

 

6. 100% bomullstwill Carrington

Tygkvalitet Nr 6:
100% bomull, twill

Här hittar du oerhört slitstarka tyger i KRITVITT! Tänk svensktillverkade arbetskläder, till exempel en klassisk läkarrock så som dom såg ut förr i världen, i finaste kvalité! Helt outslitbara! Dessa vävar i denna kategori är 100% bomullstwill, vilket gör att tygerna har en ytterst liten aning blank yta. Även detta är samma fina ringspunna bomull, som övriga tyger. Tygerna är tillverkade på väveriet Carrington Ltd i England eller Portugal. Väveriet har sin historia i England, vilket är ett land med gedigen kunskap och lång historia inom textil och tillverkar tyger med hög kvalitet. Numera syr vi i princip alla våra vita byxor i 6.1-tyget (200 gr) och syr alla våra läkarrockar i det lite kraftigare tyget 6.2-tyget (305 gr). Båda är härliga fräscha vita bomullstyger som är sköna och snygga att bära. 6.1 tyget funkar även utmärkt till skjorta-, tunika, klänning eller läkarrock. Vi rekommenderar normalt 60 graders tvätt men detta tyg går utmärkt att tvätta även i 85 grader. Finns i vitt.

6.1 Venus Vit 200 gr/m26.1 Venus Carrington byxtyg                                                                             

6.2  3111 Läkarrockstyg Vit 305 gr/m2 (OBS färgåtergivningen på fotot är inte optimal)carrington_lakarrockstyg_vit (1)

7. Bomull/polyester blandmaterial

Denna kategori ökar på efterhand med fler tygval, då vi ständigt letar efter riktigt “sköna att bära”-bomull/polyester blandningar. Du som har haft en plagg uppsytt i blandmaterial vet säkert att tygerna kan vara lite hårda, framförallt i början. Därför är vi ständigt på jakt efter fina kvaliteter! För det är faktiskt så att det skiljer sig åt hos de olika leverantörerna av arbetskläder. Finare kvaliteter har högre inköpskostnad, och vi tullar aldrig på kvaliteten. Här har vi ett urval av blandmaterialtyger från bland annat tyska leverantören Klopman, men även från vår huvudleverantör Cataguases i Brasilien. Båda är giganter inom tyger till arbetskläder, vilka håller mycket hög kvalitet. Det är oftast 50/50-blandningar: polyester / bomull. För tvätt rekommenderas upp till 85 grader. Tygerna kräver ingen strykning.

7.1 Oxford JOB Ljusblåoxford_job_ljusbla

7.2 Oxford JOB gråoxford_job_gra

7.3 Trapper Cross blåtrapper_cross_bla

7.4 Charlotte marinCharlotte_marin

7.5 Charlotte Cross rosaCharlotte_Cross_rosa

7.5 Xtraflex SL LjusblåXtraflex_SL_ljusbla[1]

7.6 Xtraflex Ebony SvartXtraflex_ebony_svart

7.7 Superbandmaster marinSuperbandmaster_marin

7.8 Superbandmaster svartSuperbandmaster_svart

7.9 Superbandmaster vitSuperbandmaster_vit